Halmstad mamman

Alla inlägg under juni 2013

Av Emma - 10 juni 2013 10:00

Igår var jag och barnen hemma hela dagen. Det blev städning och läsning för min del och en himla massa tjatande på mina härliga små barn som vägrar att städa sitt rum.

Men nu är det på tiden att de lär sig att göra det så jag gav mig inte. Tack vare att de inte städade så blev det inget annat gjort heller! Det är alltid samma visa varje gång, en himla massa gnäll att de inte orkar och allt är så jobbigt. Men Jag gav mig inte och tillslut vid 16 tiden hade de städat och när de väl städade så tog det inte mer än 20 minuter ungefär. Kan tyckas att jag är hård men någon gång måste de lära sig!

Stolta var de efter åt med så man kan ju hoppas att de har lärt sig någonting i alla fall!

Av Emma - 8 juni 2013 20:47

Tålamod, det är någonting som jag hade behövt lite extra av idag! Grabbarna grus har varit helt omöjliga idag.. De bara bråkar och lyssnar inte för fem öre. Riktigt härligt när det kommer sådana dagar, då känner men verkligen att man ser fram emot att ha dem hemma i ca sex veckor från förskolan.. Får hoppas att det bara var en grej de hade för sig idag och att det inte fortsätter!

På eftermiddagen åkte vi i alla fall hem till min mormor och morfar för att fira min moster som tog examen i onsdags.

Vi kom hem för ca en timma sedan och nu sover killarna, hoppas jag i alla fall. Man hör inget inifrån rummet så jag håller tummarna. Rasmus har åkt hem till en kompis och jag ska ta och bekanta mig med den väldigt omtalade Mr Grey. Jag har inte läst de böckerna tidigare men hört en väldans massa om dem. Så nu ska jag för första gången på 1,5 år läsa en bok för att jag vill och inte för att jag måste! 

Så nu ska jag ta min bok och krypa ner i soffan!

Av Emma - 8 juni 2013 20:08

Igår var det min första lediga dag efter skolavslutningen, men den blev inte ledig utan det blev jobb på förmiddagen. 

Vi gick till en nybyggd lekplats uppe på Hallandsgården, den var liten men väldigt mysig. Och det var där jag jobbade för 12-13 år sedan. Kommer inte ihåg om det var två eller tre somrar i rad jag var där, men tror att det var tre. Servering av våfflor i folkdräkt.. Men det var länge sedan nu, mycket trevligare att gå dit med alla barn och leka på lekplatsen och slippa den fruktansvärda doften av våfflor och all stress. Det var fortfarande samma bord och stolar som var där då jag jobbade där men huset hade de ändrat lite på. 

   

Jag slutade jobba klockan 13 och då blev jag upphämtad av mina killar och vi åkte hem för att packa ihop saker och bege oss till stranden. 

Hela eftermiddagen var vi där, det blåste väldigt ute men på stranden var det lä så det var riktigt härligt.

       




Av Emma - 6 juni 2013 21:31

Idag fyller min lillasyster hela åtta år! Stort grattis till dig din lilla fisunge. 

I present av oss fick hon att hon skulle ta hål i öronen. Hon har velat det i två år nu men inte vågat.

Jag, Rasmus och Elin följde med henne och hon gjorde det. Hon tyckte att det gjorde ont men nu har hon två fina örhängen.

       

Fick även göra en fläta på henne. Jag har ju lärt mig att göra fiskbensfläta men då på mig själv. Så idag var första gången jag skulle göra på någon annan och då blir det helt bakvänt.. Så framsidan är på baksidan.. Får nog öve lite mer så den kommer p året håll, ska bara komma på hur jag ska göra med.


När hon tagit hålen blev det kalas hela eftermiddagen och killarna var ju mer än lyckliga när vattenspridaren åkte fram!

   

Av Emma - 5 juni 2013 18:38

Sommarlovet började med Kevin och mammamys. Lucas följde med en kompis hem och Rasmus åkte och spelade golf direkt efter jobbet. 

När Kevin fick reda på att Lucas var hos en kompis blev han jätteledsen och ville också till samma kompis som Lucas. Så jag och Kevin gick bort till affären och köpte en glass till honom och även lite godis till kvällen, det är ju trots allt första dagen på ledigheten och då får man ju lyxa till det!

Nu har jag och Kevin hämtat hem Lucas och tagit fram godis, chics och läsk och ska kolla på film. I morgon väntar kalas för lillasyster som fyller åtta år. I present ska hon få ta hål i öronen så klockan 11 i morgon är det dags, äntligen har hon bestämt att hon vågar!  

Full koncentration på filmen!

Av Emma - 5 juni 2013 17:48

Äntligen är det sommarlov! Tentan är inlämnad och jag kan inte göra mer nu. Så himla skönt. Om jag inte blir inringd för att jobba så jobbar jag inte förrän vecka 25 och då bara en natt sen är jag ledig lite igen jobbar en dag och ledig igen för att sedan börja jobba ordentligt i vecka 29-33. 

Så nu ska jag bara njuta av att inte behöva göra någonting som har med skolan att göra p ett tag!

Efter vi hade haft examinationseminarium idag åkte hälfts av klassen in till stan för att äta lite lunch innan vi åkte åt varsitt håll. Riktigt trevlig och efter maten bjöd Ann mig på världens godaste glass som en försenad födelsedagspresent. Det blev glass från Ricardos, så himla gott. Har bara hört talas om denna glass innan och ojojoj vad den var god!

Vi fick även varsin röd ros av vår underbara lärare, kändes precis som när man slutade högstadiet, många härliga minnen väcktes till liv.

       

Av Emma - 4 juni 2013 15:32

Det blir en jordgubbsplanta var till de fem fröknarna från Kevin.


 

Av Emma - 4 juni 2013 13:51

Nu är feddback skriven och jag har rättat till de jag fick påpekat för mig. Så nu är det bara seminarium i morgon sedan är ännu en kurs avslutad, 1,5 år avklarat och 2 år återstår. Det går sakta men säkert framåt. Eller sakta går det egentligen inte tycker att det har gått fort faktiskt.


Men jag kom ju på idag att det är Kevins sista dag på Bamse i morgon.. Så det fick bli en sväng till Eurostop för att inhandla presenter till personalen och sedan en promenad hem. Så nu ska jag ta och fixa i ordning presenterna så Kevin kan ge dem i morgon.


   

Ovido - Quiz & Flashcards