Halmstad mamman

Alla inlägg under oktober 2013

Av Emma - 6 oktober 2013 13:20

Rasmus är på golfbanan och det var meningen att jag och killarna skulle åka och klippa Kevin idag. Men övergav sin mamma och är istället hos en kompis. Så jag ha rått en hel förmiddag helt själv. Och vad gör man då om inte passar på att åka och handla lite. Bara gå i affären och inte ha någon som tjatar och ingen tidspress, underbart. Man uppskattar det lilla ibland.

Nu har jag kommit hem iallafall, packat upp varorna och lagat lite mat. Snart är det dagas att träffa Gabriel igen, får väl se om det knakar lika mycket idag och ifall det är någon skillnad sedan förra veckan.


Det blev förresten ett nytt skrivbord igår, super nöjd är jag. Sovrummet blev mycket större nu och det är snyggare än det förra med, det var väl linget fel på det andra egentligen, men det passade inte in i detta rummet, hade rummet varit större så.


Nä dags att byta om och åka snart.


Av Emma - 5 oktober 2013 11:04

Lucas och hans kompis sitter och spelar x-box, Kevin sitter och spelar Ipad, Rasmus är på skjutbanan med min pappa och jag har precis bestigit tvättberget som har legat och väntat på att bli bestiget någon dag nu. Så nu är det bara att lägga in allt som är kvar, varför är det alltid det som är det värsta? Vika går väl an men lägga in det sen..
Lika bra att göra det så det är gjort sen kanske?!
Sen får jag väl ta och laga lite mat med, lassange blir det idag. Ska även se ifall jag kan få min kära make att åka och kolla på ett nytt skrivbord till sovrummet, jag gillar inte alls det vi har nu. Så kankse kanske att jag kan få ett nytt, har dock bara sett det på internet så vet ju inte hur det är i verkligheten men det kan ju Rasmus kolla.
Ikväll blir det kalas för vår del, min farbror ha fyllt år så det blir en tripp upp på hallandsåsen för att fira honom.
Men nu är det väl lika bra att lägga in alla kläder så det blir gjort någon gång.

Av Emma - 4 oktober 2013 22:36

Fredag = simskola.

Det går framåt i en rasande far för Lucas nu. Han är som en fisk i vattnet.

Bentagen gör han jättebra och simma under vattnet gör han utan problem, rygg går bra det med men han använder bara armarna.. 

När de var ute i stora bassängen simmade han först en längd med dyna och platta. Sen provade han utan plattan och klarade hela vägen utan den. Han glömde bort benen lite när han skulle få med armarna också men det gick framåt och övning ger ju färdighet.

Han fick även prova att simma utan någonting men han tyckte att det var lite läskigt. Så snart kanske det lossnar så han kan simma lite mer i stora utan någon platta eller dyna.

Tycker att han är riktigt duktig iallafall!

Av Emma - 3 oktober 2013 08:57

Lucas och Kevin har nu fått ipad på förskolan. Eftersom vi hade rätt mycket undersökningar kring dem förra terminen så är det rätt intressant att höra hur de har tänk kring dem.

Jag har inte pratat med personalen än men jag frågade Lucas vilka spel de hade. Han sa att de bara får spela spel där de lär sig något. Jag frågade då vem som har bestämt det och det hade chefen (förskolechefen) gjort.

Men lär man sig inte i alla spel? Och vad är ett "lärandespel"?

Jag gissar att lärande spel innebär siffror, bokstäver, färger och former med mera. Men vad är det som säger att de är lärande/pedagogiska som många kallar dem? Är det bara för att det innehåller just siffror och bokstäver?

Vi såg flera exempel på spel som hade ett visst syfte där barnen inte alls använde det till vad det var tänkt. Är det fortfarande lärande/pedagogiskt på det sättet då?

Och om man nu bara ska ha den typen av spel, får barnen inte ha vanliga brädspel heller då? För det tycker jag är samma sak. Om man tar exempelvis Labyrinten som finns på många förskolor, där finns ju inget "lärande" i den bemärkelsen som många vill ha i en ipad. Men det spelet är det ingen som säger någonting om och inga andra brädspel heller vad jag vet. Dock så kan jag tycka att det sker ett lärande genom att man måste tänka strategiskt och hitta lösningar precis som man gör i ett "vanligt" datorspel. Det finns mycket man kan lära sig via helt "vanliga" spel och barnen tycker oftast att de är roligare med och är det roligt så lär man sig lättare, är min erfarenhet iallafall!


Enligt min mening borde det finnas alla typer av spel digitalt precis som det ska finnas olika sorters brädspel. En variation tror jag på!


Om två veckor är det föräldrarmöte på förskolan, jag gissar att de kommer ta upp ipad då och tala om hur och vad de används till. Ska man då ta upp detta? Ska man vara lite jobbig och ifrågasätta vad de menar med lärande/pedagogiska spel?

Få se om det finns tillfälle att prata med personalen när jag hämtar idag för att höra hur de tänker.



Av Emma - 2 oktober 2013 20:14

En eftermiddag på BAS hade vi idag. Vi fick bland annat åka upp 30 meter i en korg på brandstegen och vet ni vad?
Jag gjorde det!!
Trodde inte att jag skulle våga men det gjorde jag. Åkte även ner för brandstången vilket även det var rätt läskigt. Nerifrån ser det inte så farligt ut, men när man står där uppe.. Men, jag gjorde det!
En händelserik och rolig eftermiddag blev det iallafall.


 

Av Emma - 1 oktober 2013 07:17

Nu är det höst på riktigt. Löven är gula och faller från träden. Det är frost på morgonen och den tjocka jackan har fått komma fram. Idag var det inte så farligt kallt ute och det är helt vindstilla så man hör hur fåglarna kvittrar. Lite mysigt att sitta här själv och vänta på bussen och bara varva ner innan det är dags för en förmiddag i skolan och en eftermiddag med skrivande av kemi labbrapport och hemtenta i fysik. Snart ska tentan vara inlämnad och salstentan i kemi ska skrivas. Efter det är halva utbildningen avklarad. Känns otroligt skönt och det känns som det gått jättefort. Och då måste ju sista halva gå fort den med!
Efter salstentan är det fyra veckors vfu som väntar och det ska bli så roligt att få komma tillbaka igen och komma ut i verkligheten.

Ovido - Quiz & Flashcards