Halmstad mamman

Alla inlägg under maj 2013

Av Emma - 20 maj 2013 09:10

Idag blev det en regnig start på dagen, men som tur är så har vi ju paraply vilket var väldigt uppskattat. 

Det var även rätt så mysigt att ta en promenad och höra hur det smattrade mot paraplyet. Fast jag håller tummarna att det inte kommer regna mer nu för Kevin ska åka buss till stranden med de andra fyraåringarna på hans avdelning, de skulle vara där hela dagen och de skulle grilla och ha mysigt. Så jag håller verkligen tummarna. 

Sen ska jag ju även ta en promenad bort till en förskola för att prata med en pedagog och några barn som jag ska ha till min hemtenta sedan.

 

Av Emma - 19 maj 2013 20:29


Här kommer lite bilder från gårdagen. Och tack Johan och Pernilla för ett fint bröllop.



  

Elvira var brudbnäbb


  

Elin sjöng så fint!


  

Kevin bus höll sig lugn och fin i kyrkan


  

Busfisarna utanför kyrkan


  

Jag och Lucas


  

Dukningen 


 

Kevin och Rasmus



  

Jag och Lucas


  

Busen nummer 1 i morfars knä


  

Eftersom jag tog kort på Kevin skulle han tvunget ta kort på mig med.


 

Dans uppe på scenen


  

Sjunga skulle dem också, mammas duktiga killar


 

Elvira och Linna skulle också sjunga


  

Brudparet och näbbarna, dock så var inte Lucas och Kevin med framme i kyrkan eftersom de vägrade..


 

Brudbuketten, inte den bästa bakgrunden direkt men den kan ni ju bortse från.



Av Emma - 17 maj 2013 20:26

Lucas fick vara hemma idag, de sa att han skulle kunna gå till förskolan idag men han kan inte äta ordentligt så Rasmus fick vara hemma med honom.

Så jag och Ekvin åkte iväg till frisören vid 8.30, idag gick det betydligt bättre än förra gången. Jag hade förberett honom dagen innan och på morgonen och den frisören vi hade idag hon är kanon med barn så nu är han nyklippt och fin inför morgondagen. 

När han var klar åkte jag hem och lämnade Kevin hos Rasmus och Lucas och åkte sedan bort till blomsterlandet och satte igång med buketten och corsagen. Det var inte min dag idag så jag fick börja om 4 gången innan det äntligen blev som jag ville och nu är jag nöjd. 

En lite sneak peak så kommer det ett riktigt kort på hela buketten i morgon efter bröllopet:

  

Sen blev det en eftermiddag i Tönnersjö för hela familjen.

Nu är vi hemma och grabbarns sover gott och Rasmus har åkt iväg till en kompis, så jag njuter av lugnet och eftersom det är fredag blir det även lite godis.



Av Emma - 16 maj 2013 21:36

I eftermiddags så fick jag för mig att vi skulle måla ett par gamla ljusstakar som hade blivit blekta och fula av att stå ute. Så det fick jag hjälp med och det blev riktigt bra tycker jag.

     

Det blev även lite förnyelse ute på balkongen. Vi har sagt ända sedan vi flyttade hit för 4,5 år sedan att vi ska lägga trall eller något annat där ute. Trall är ju inte det billigaste direkt om man har en stor balkong så det fick bli en annan lösning istället.

Men det blev ju bra det med, inte lika snyggt som trä men det går ju detta med.

 

Före



  

Efter



Av Emma - 16 maj 2013 21:19

Som jag skrev innan så fick jag och Lucas fina kläder och han lite medicin när vi kom till sjukhuset. Vi fick vänta i ungefär 5 minuter sen var det dags att gå in. Rasmus fick sitta kvar i väntrummet så länge. 

När vi kom in fick han lägga sig på sängen/britsen eller vad det nu kallas och så fick han ett "flygplan" i armen som han sedan fick "sockerdricka" i. Efter en liten stund fick han även karusellmedicin och till slut sovmedicin. Allt detta utan att protestera eller säga ett ljud. Sedan fick jag gå ut när han hade somnat och jag och Rasmus gick ner till kafeterian och åt lite frukost. 

20 minuter senare gick vi till uppvaket och direkt när vi kom dit så kom även läkaren och pratade med oss. Allt hade gått bra! Han berättade hur de hade gjort, att stygnen kommer försvinna själv och hur vi skulle ge smärtstillande. Han behöver inte komma på återbesök heller men vi har en tid hos logopeden på tisdag. 

När vi pratat med läkaren hade de även hunnit att köra in Lucas till salen på uppvaket och han var den första som kom dit. Så både jag och Rasmus fick sitta hos honom. 

Det tog ungefär 20-20 minuter innan han vaknade och han var lite slö men mådde inte dåligt av narkosen iallafall. 

Han fick en piggelin men åt bara halva, tungan var u fortfarande bedövad så det kändes nog lite konstigt.

 


Efter en timma ungefär och lite smärtstillande ville han spela ipad och då tyckte dem att han kunde åka hem. Så han fick spela en stund och sen blev han utskriven och vi begav oss hemåt.

  

Hemma sedan blev det ännu mera spelande och även filmtittande innan allihopa tog en promenad bort till förskolan för att hämta Kevin.

Hemma har allt gått bra. Han har inte velat ha medicin när det var dags för det vid 14 så det är ju positivt. Han har fått nu i kväll iallafall så han kan sova ordentligt så hoppas vi att han är pigg i morgon med.



Av Emma - 16 maj 2013 07:44

Vi har nu anlänt till sjukhuset, Lucas har fått medicin och vi har fått snygga kläder. Sitter nu i väntrummet och väntar på att få komma in till operationssalen.

Av Emma - 15 maj 2013 19:46

Denna månaden har inte alls varit bra, massa onyttigheter och bortfall i träningen..

Mitt mål jag satte upp har jag inte nått, men har fått höra att det inte var ett rimligt mål på den tiden jag hade satt heller så det kanske det inte var.

Men något positivt är att även fast inte målet är uppnått i siffror så ser jag själv förändring på min kropp, kan ju vara inbillning också men det känns bra iallafall och det är väl huvudsaken!


Jag har även anmält mig till en grej som drar igång i höst, är väl en chans på 1000 eller mindre men jag håller verkligen tummarna och kommer jag med så blir jag världens lyckligaste!! Så de som vill får väldigt gärna hålla en tumme för mig. För det är någonting jag verkligen vill!


I dag blev det iallafall ett trx pass. Det var ju body combat igår men det var samtidigt som utvecklingssamtalet, tyvärr. Så idag fick det bli lite trx, inte på långa vägar lika roligt men det kommer nog kännas i morgon tror jag!


    

Ovido - Quiz & Flashcards