Halmstad mamman

Alla inlägg under februari 2013

Av Emma - 10 februari 2013 09:17

Lucas höll på att greja i köket och när jag kom dit hade han tagit fram frukost. Han ville överaska mig sa han, mitt lilla hjärta!
Vad denna dagen har att erbjuda har jag ingen aning om. Snön faller utanför fönstret så det kanske blir till att gå ut en sväng senare. Men.vi får se, rasmus sover fortfarande..

Av Emma - 8 februari 2013 15:00

Två nyklippta killar sitter nu och äter godis, dricker läsk och kollar på tv. Snart ska vi åka och hämta Rasmus och efter det ska vi åka ut till Tönnersjö och tvätta bilen och jag ska bli klippt av Elin. Får väl se om jag behöver gå till en frisör och få en akut tid efter det.. Nä de ska nog gå bra, hon är duktig min syster.

 

Nyklippta och nöjda killar som valt färg själva.

...

Av Emma - 8 februari 2013 09:36

Är bara på sida 16 i boken och jag är redan trött på den.. Men nu är de ju bara 95 sidor kvar. Yippi!

Av Emma - 8 februari 2013 09:19

Ska ägna ett tag åt Vygotskij nu, roligare kan man ha men det måste ju göras. Så jag har krupit ber i soffan och filten är på så nu är det bara till att ägna någon timma åt denna man.

Av Emma - 7 februari 2013 14:21

Idag fick vi tillbaka vår tenta och det blev ett VG på den! Riktigt härligt. Det firar jag med ett body combat pass ikväll.

Av Emma - 7 februari 2013 14:04

Igår var Lucas på simskolan dr även has moster Elivra 7,5 år går. Hon lärde sig att simma nu i helgen och visade stolt upp detta för simläraren. Men eftersom de går i nivå 1 gruppen så är det ju inte meningen att de ska kunna simma så Ole (läraren) ville flytta upp Elvira till nivå 3. Det är ju jätteroligt kan man tycka men det höll verken Elvira eller Lucas med om. Båda två blev helt förstörda och bara grät och grät. De ville gå i samma grupp.. Men nästa vecka ska Elvira börja med de andra i nivå 3. 

Lucas ska fortsätta i samma grupp. När han började i simskolan för 1 månad sedan kunde han inte hoppa från kanten och han vågade inte doppa huvudet. Men nu kan han både och. Han är så duktig! Han vågade även hoppa i den stora bassängen, visserligen mot tränaren men han vågade hoppa. Det är ju mer än vad jag gör, jag går ner för trappan..

Så jag är en stolt mamma och storasyster!!


 

Full koncentration! De ska lära sig att skjuta ifrån kanten med benen och sedan flyta iväg.


Lucas doppar huvudet




 

Av Emma - 6 februari 2013 09:34

Igår var det barmark och inte en tillstymmelse av snö och i morse när jag tittade ut så var det ett helt vinterland utanför. Så från ingen stans har det kommit ca 5 cm snö..

Lucas och Kevin blev glada men jag hade gärna sluppit snön, men vi är ju bara inne i februari än så läge så ett tag till får man väl räkna med snö.


   

Av Emma - 5 februari 2013 21:24

När jag ändå är inne på lek och förskolan så kom jag och tänka på en sak när jag jobbade för ett tag sedan. 

Det var jag och en annan vikarie där och hon var barnskötare och hon har jobbat som det i över 20 år. Vi hade en kille som åkte på rutschkanan som de har inomhus och denna killen på 2,5 år hade även själv konkat dit en madrass och lagt under när man kommer ner. För min del fick han åka hur han ville och det störde inte mig. När denna killen senare var med barnskötaren inne vid rutschkanan så var hon stenhård med att han skulle sitta på rumpan och åka och ha fötterna framåt. Jag för står bara inte varför man måste sitta och åka vanligt?! Det är väl jättebra att denna killen är nyfiken och vill testa på nya saker och själv komma på vad som fungerar och inte. Han visste ju hur man åkte vanligt och behövde antagligen mer utmaning och det fick han genom att inte åka på "rätt" håll. Visst han kanske kan slå sig lättare om han åker med huvudet först men han slår sig ju inte så allvarligt att han skadar sig allvarligt. Han hade kunnat skada sig lika mycket om han åkt ordentligt. 

Kanske är en löjlig sak att reta upp sig på men vi får ju lära oss att barnen är kompetenta och klarar saker själva. De måste få utmanas och upptäcka saker. Det står även i läroplanen som all personal på förskolan måste följa! 

Och det är inte bara på det stället jag var på den gången som detta har hänt utan även på andra ställen. Kanske inte just med en rutschkana men just det där att man som jag skrev i förra inlägget hämmar barnen i deras fantasi och utveckling för att man är rädd att det ska hända något och kanske för att "så har det alltid varit". 

Jag vill inte på något sätt klanka ner på barnskötare för det finns barnskötare som är hur bra och goa som helst men men i just detta fallet så var det en barnskötare. I vissa fall vet man inte ens vilka som är barnskötare respektive förskollärare.

Men sen tror jag lite det har med utbildning att göra med. Barnskötare har ingen pedagogisk utbildning utan en omvårdnadsutbildning. Så ni som säger att förskollärare går och utbildar sig i 3,5 år för att byta blöjor och leka, det är bra mycket mer än så!! Och det är ju i de tidiga åren man lägger grunden för framtiden.


Ovido - Quiz & Flashcards