Halmstad mamman

Alla inlägg den 1 mars 2013

Av Emma - 1 mars 2013 15:38

Förmiddagen bestod av intervju med förskollärare till vår fältstudie och efter det hem och mellanlanda innan det var dags att åka igen. Då bar det först av till city gross och sedan till tönnersjö för att tvätta och städa bilen. Så ny glänser den fint, iallafall ett litet tag.
Nu har jag precis hämtat mina små och vi står på parkeringen på Rasmus jobb och väntar på honom. När han kommer sen ska vi till Rejmes och hämta lite grejer sen ska vi till trönninge.

Av Emma - 1 mars 2013 08:07

Besöket hos logopeden igår gick väl inte så bra, men som väntat.. Kevin hade ju sedan flera dagar tillbaka redan bestämt att han inte skulle prata med henne. Och mycket riktigt så sammarbetade han inte för fem öre. Han satt och sa att hon var dum och ville inte göra något som hon ville hur mycket hon än försökte lirka med honom. Visst fick hon höra lite och hon förstod varför jag hade lagt ner träningen hon gav sist. Det är ju inte så lätt att lära någon något om de inte vill! Och Kevin är ju en mycket bestämmd liten herre som inte gör något som han inte vill. Så som hon beskrev 3-åringar, det är precis så han är. Bestämda små diktatorer som tycker det är jobbigt att svara på frågor och hjälpa till om man ber dem. Kunde inte sagt det bättre själv! Men det är ju tur att han har sina goa sidor med.
Hon tyckte iallafall att vi skulle öva upp munmotoriken och det gör man genom att borsta med eltandborsten på tungan, i gommen och på insidan av kinderna. Även tugga tuggumi var bra. Han ska dit igen när han är 4 och förhoppningsvis så sammarbetar han lite bättre då.
Fick även en tid för Lucas hos henne nästa vecka. Han har problem med r-ljudet, vilket kanske inte är så ovanligt men hans tungband sitter fast enda fram i tungspetsen så han kan inte ens slicka sig om munnen, därför sa hon att hon gärna ville kolla hur han använder tungan och eventuellt blir det ett klipp om det behövs.

Ovido - Quiz & Flashcards