Halmstad mamman

Alla inlägg den 4 september 2013

Av Emma - 4 september 2013 21:44

Här i Halmstad finns det en (eller flera?) som försöker ta med sig barn och skadar barn när de är i och pålägg till och från skolan. Det har varit flera fall nu de senaste dagarna, nya områden varje dag. 

Förstår inte hur man kan göra så? I går hade de varit ett fall på skolan här i vallås och idag var det ett fall i Holm. 

Så hemskt att barnen inte ens kan få gå till skolan utan att vara rädda. 

På förskolan där mina killar går fick vi hem en lapp om det inträffade och de hade haft alla barnen på deras avdelning instängda på deras uteplats för att verkligen ha koll på alla då deras gård är väldigt stor och full med träd och buskar. 

HÄR är en länk till meddelandet som har gått ut idag på kommunens hemsida.


Hoppas verkligen att den/de som gör detta åker fast!!


Jag har pratat med Lucas och Kevin om detta och sagt till dem vad som hänt och att de absolut inte får följa med någon någonstans som de inte känner. Inte ens om de har godis, pengar eller leksaker. Kevin brydde sig inte så mycket men Lucas förstod nog lite mer för han har pratat om detta och när vi gick ut så sa han att de inte får springa iväg från mig eftersom mannen kanske kan ta dem. 

Vill verkligen inte på något sätt göra honom rädd men samtidigt vill jag inte ljuga för honom utan berätta precis som det är. Det tror jag är det bästa! Och eftersom han pratar om det och vi svarar p frågor och funderingar så tycker jag inte att man ska förfina någonting utan verkligen få dem att inse allvaret och våga prata om det.


Men som sagt hoppas verkligen att svinet åker fast!!

Av Emma - 4 september 2013 21:30

Idag var det ju teknik som stod på schemat och vi hade ingen aning om vad som väntade. 

Som tur va så var det inget svårt eller jobbigt. Vi fick sortera knappar, undersöka tvättklämmor, flugsmällare, flyta och sjunka, vad som leder ström, vika pappersflygplan, tillverka snurror, leka tidningsleken och massa annat smått och gott. Tänk om alla skoldagar kunde vara såhär, så härligt det hade varit!

Men i morgon är det heldag med först kemiföreläsning och sedan fysikföreläsning. Får väl se hur det går, kemin kan nog bli rolig då läraren verkade helt kanon, fysiken har jag inte en aning om hur det kommer bli. 


Här är några bilder från dagen: 

Ovido - Quiz & Flashcards