Halmstad mamman

Alla inlägg under februari 2014

Av Emma - 17 februari 2014 15:29

I torsdags var det livräddning på simskolan för Lucas. Han har ju gjort det vid två tillfällen tidigare. Men denna gången fick de hoppa ner i hoppbassängen från trampolinen. Han har tjatat länge om att han vill hoppa där och nu äntligen fick han det. Gissa ifall han var lycklig?!


Livräddning innebär klädsim.


Virvelvinden fick de också vara i.

En vidio från när han hoppade ner i hoppbassängen för första gången:

Sedan på fredagen var det Kevins tur. Även där klädsim. Och det var ju första gången för honom, de har aldrig varit ute i stora bassängen tidigare men fick då prova när de hade flytvästar. Kevin var den första som skulle hoppa i och simläraren sträckte ut armara för att ta emot honom. Men han hoppade jämte henne och tyckte det var jätteroligt.När de skulle tillbaka till lilla bassängen sedan blev han jätteledesn och arg för han skulle minsann vara i den stora. Min älskade fisplutt. 
 

Första gången i stora bassängen.



Av Emma - 11 februari 2014 13:06

Det står verkligen helt stilla med skrivandet idag.. Kommer ingenstans alls och det blir bara rörigare ju mer jag försöker! 

Är nöjd med början som ajg skrev igår och fixade till innan idag, men hur ska jag fortsätta? Blir tokig!

Kanske ska sluta och inte göra mer nu, men det känns fel det med. Vill ju bara bli klar men kommer ingenstans. Vill kanske för mycket?! Sen att flera har skrivit på Facebook att de är klara och att de kommit si och så långt gör ju inte saken bättre! Egentligen borde ajg itne bry mig för det är två veckor kvar tills det ska vara inlämnat, men man vill ju ändå vara klar.

Sugen på något sött är jag också, som tur är har vi inget hemma. Förstår inte att man alltid blir sugen på massa saker när man ska sitta och skriva. Men som sagt, tur att skåpen bara innehåller tråkigheter och inte massa onyttigheter. 


Usch så mycket gnäll över denna tentan det har blivit nu! Den kommer ju att bli klar, alla andra ajg skrivit ahr ju blivit det tillslut så det kommer ju denna med att bli. 


En kiwi kanske kan hjälpa till att locka fram skrivarglöden?!

Vi får prova och se!


Av Emma - 11 februari 2014 09:59

Lite så känns det nu.. 

För nu sitter jag här igen, framför datorn. Skrivbordet är belamrat med papper, böcker och lappar likaså sängen. Alltså sitter jag här med en hemtenta, igen. Känns inte som att jag gör annat. 

Satt hela dagen igår med och fick ihop några rader. Ska fortsätta nu idag men komemr inte igång. Varför ska det alltid ta sådan tid att starta? Saken blir ju kanske inte bättre för att jag skriver här, men det är ju betydligt lättare att skriva här! 

Nä om man skulle ta och sätta lite fart så det kan närma sig slutet lite iallafall. Har satt som mål att vara klar på fredag så det är idag och fredag jag har att skriva, i morgon och på torsdag är det skola så då blir det inget skrivande. Åh vad jag längtar till juni nästa år!


Det blir belöning ikväll iallafall i form av ett härligt combatpass, längtar!!

Av Emma - 6 februari 2014 20:25

Intervjun med barnen är klar, lektionen i en förskoleklass är genomförd. Nästa vecka väntar två redovisningar och sedan är det bara hemtentan kvar. Skönt att man äntligen börjar se slutet på denna kursen! 


Men det börjar krypa i min kropp nu samtidigt som jag inte orkar någonting.. Förkyldningen är fortfarande kvar, febern har jag inte kollat idag för jag vill inte veta. Så det har inte blivit någon träning alls denna veckan vilket inte alls känns bra. Så i morgon har jag tänkt mig ett gritpass på morgonkvisten innan det är dags att sätta tänderna i hemtentan och börja ordentligt med den. Förhoppningsvis kan det kicka igång kroppen så man får lite ny energi för det är någonting jag saknar nu. Har verkligen ingen ork till någonting alls. Håller tumamrna för att finna lite på gymmet i morgon!


Av Emma - 4 februari 2014 10:20

Som jag skrev igår är salstentan avklarad och jag tror att den är godkänd med (Bara för att ajg tror det så är den väl inte det, men den dagen den sorgen). Och varför inte då gå från salstenta till hemtenta direkt? Eller jag vi hade ju en föreläsning i går eftermiddags med, men nu på förmiddagen har jag tittat lite på hemtentan. Som det känns nu så känns det rätt så bra. Har kommit fram till vad ajg ska skriva om och även gjort mallen för upplägget och påbörjat en bakgrund. Kommer säkert att låta annorlunda sedan när jag måste sätta tänderna i böckerna, men nu känns det hyfsat okej faktiskt. Om det går som jag tänkt mig så är jag klar med den nästa vecka, alltså nästan två veckor innan den ska vara inlämnad vilket känns kanon! Får bara hoppas att min planering håller och allt allt flyter på. 

I morgon är det dags att intervjua ett gäng femåringar om matematik, vi ska vara på Lucas och Kevins förskola då ingen av oss i gruppen hade femåringar på vfun. Jag ska nog inte vara med vid själva intervjun, det kanske blir lite konstigt ifall deras kompisar komemr hem och säger att Lucas och Kevins mamma har frågat massa om matte. Jag får vara med vid sammanställningen istället och ta del av svaren eftersom de ändå är anonyma. 

Kanske ska passa på att fråga personalen hur de jobbar med matematik när jag ändå är där också, kan ju vara användbart till hemtentan. Får väl se imorgon, ska bli spännande att få vara med en stund på deras förskola iallafall, man lämnar ju bara barnen där men det är ju knappt att man vet vad dem gör där. 


Nu ska jag iallafall ta och proppa i mig lite Ipren, halstabletter och nässpray för att få bukt med febern en lite stund så jag klarar av en eftermiddag i skolan. 


Av Emma - 3 februari 2014 15:12

Trots feber och halsont är nu tentan skriven! Känns helt underbart att kunna stryka den från listan, nu är det bara en redovisning, lektion i en förskoleklass och en hemtenta kvar sedan är mattekursen avklarad. Ska bli helt underbart!
Just nu sitter jag i bussen på väg till vallås för att hämta mina små troll. Lucas va på ett himla humör i morse och bara jävlades med Kevin från det att han vaknade. Får hoppas att han är på bättre humör nu.
Träningen får utebli idag på grund av febern och halsen, hoppas vekligen att det är borta tills imon!

Halmstadmamman


Emma heter jag, är 27 år och gift. Tillsammans med min man har jag 2 busiga killar födda mars 2008 och augusti 2009. Jag är nyutexaminerad förskollärare och här kan ni följa min vardag som mamma, förskollärare, fru och mig själv med allt vad det innebär.

Besök

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards